Kulinarična ponudba Hiše Sonca

Zgornjesavinjski želodec

Zgornjesavinjski želodec je geografsko zaščitena kulinarična specialiteta. Je sušena domača mesnina, ki jo že več stoletij izdelujemo na območju Zgornje Savinjske doline iz najboljšega mesa in slanine doma vzrejenih prašičev. V alpski klimi, v lesenih kaščah naravno sušene želodce odlikuje visoka biološka vrednost. Izdelava Zgornjesavinjskega želodca je bila vpisana v Register nesnovne kulturne dediščine Slovenije.

 

Vir.: http://www.zgornjesavinjski-zelodci.si/

 

 

Domači štruklji, žlinkrofi

Štruklji in žlinkrofi spadajo med tradicionalne slovenske jedi. V različnih izvedbah so poznani širom po Sloveniji. Že od nekdaj so jih pripravljali tudi v naših krajih.

 

 

Jedi iz jagnjetine

V Zgornji Savinjski dolini ovčjerejci prisegajo na avtohtono jezersko-solčavsko pasmo ovac, ki jo že stoletje gojijo za meso in volno.

 

 

Jedi iz divjačine

Lov je v Zgornji Savinjski dolini prisoten odkar so se tu naselili ljudje. Zato imajo tudi jedi iz divjačine dolgo tradicijo.

 

 

Jedi iz prekajenih in svežih postrvi

Reka Savinja je skupaj s svojimi pritoki med Logarsko dolino in Ljubnim zavarovana kot naravna vrednota. Čista voda pritokov ustreza občutljivi avtohtoni potočni postrvi, čiste vode pa se pretakajo tudi preko prekatov zgornjesavinjskih ribogojnic.

 

 

Domači sladoledi in sladice

 

 

Našim gostom na bivanju v Hiši Sonca postrežemo z zajtrkom in po dogovoru tudi z večerjo.